Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / battles #3

We houden het kort deze week, omdat het maar een teleurstellende boel was. De battles waren niet zo leuk en Lennie is er uit. Alleen Chris Hordijk was een hoogtepunt.

1. Nora Dalal vs Vera de Bree – Mercy
Hoewel Nora één van mijn favorieten is, vond ik Vera toch beter in deze battle. Nick en Angela geven ook de voorkeur aan Vera. Angela kent meer zangeressen als Nora. Roel vindt Nora een natural. Marco moet natuurlijk een keuze maken en vindt dat Nora op een haar na heeft gewonnen.

2. Rodney Elzer vs Lara Mallo – The Man Who Can’t Be Moved
Beide kandidaten denken dat er sex appeal mist tussen de twee. Simon geeft aan dat het hem niet vaak gebeurt dat zijn blik gaat naar de man wanneer er een mooie vrouw op het podium staat. Angela vindt Rodney ook beter en kiest voor hem.

3. Mirjam van der Loo vs Elles Springs – Like the Way I Do
Dit is the battle of the redheads en de rockchicks. Nick vindt dat Mirjam meer kracht heeft in haar stem, maar hij zou Elles er op de radio uit pikken. Bij Marco borrelt het wanneer Elles zingt. Roel had tegen Elles gezegd dat ze meer bij het origineel moest blijven en dat deed ze niet. Hij kiest voor Mirjam, omdat ze beter naar zijn aanwijzingen heeft geluisterd.

4. Fenneke Pommer vs Milan Kim – Broken Strings
Angela waarschuwt in het filmpje al dat als er vals wordt gezongen, de winnaar sowieso in de sing off staat. Lekker bemoedigend, Angela. Dit was één van mijn minst favoriete battles. Milans Engelse uitspraak was niet zo goed. Roel vond Fenneke meer ervaren, maar Milan krijgt zijn sympathie vote. De kleur van de stem van Fenneke sprak Marco aan. Angela kiest voor Fenneke.

5. Chris Hordijk vs Sakina Dalal – Not Over You
Chris vindt dat Sakina de gunfactor heeft. Sakina is heel erg nerveus en Chris helpt haar door het nummer heen. Ik vond Chris niet heel bijzonder tijdens zijn auditie, maar tijdens de battle is hij echt super. De coaches zijn lovend over Chris. Simon vindt Sakina een fantastische zangeres, maar op de radio kan je horen dat het om Chris gaat. Chris is door.

6. Maria Goosen vs Shannon Sarracco – You Give Me Something
Volgens mij was het doel dat ze meer durf en power moesten laten zien tijdens de battle. Angela vond dat Shannon struikelde overzijn timing. Marco weigert te kiezen. Nick & Simon zijn het unaniem oneens. Shannon heeft een rijker palet aan kleuren, maar Maria kan beter toon houden. Ze kiezen Maria.

Sing off – Team Nick & Simon
De eerste sing off van de avond. Nick & Simon mogen 5 kandidaten kiezen die direct door gaan naar de liveshows. De 3 overige kandidaten moeten hun auditie nummer opnieuw zingen. Eén kandidaat gaat uiteindelijk toch door naar de liveshows, de andere twee moeten naar huis. Nick & Simon kiezen voor Emmanuel, Marloes, Charly, Chris en Jomy. Danjil, Jody en Maria moeten herkansen. Danjil en Maria doen het goed. Jody klinkt erg nerveus. De Volendammers kiezen uiteindelijk voor Danjil. Jammer dat Jody eruit is. Zij behoorde ook tot mijn favorieten.

7. Kimberly Fransens – Daniel van der Zee – This Love
Volgens Angela is wild card winnares Kimberly van de controle, dus kan ze van Daniel leren, omdat hij wat losser is. Hij kan daarentegen weer van Kimberly leren. Roel vond Daniel een natural. Volgens hem leek het net of Kimberly net heeft ontdekt dat ze kan zingen. Nick vond dat Kimberly’s uitspraak is verbeterd, maar dat Daniel beter was tijdens zijn auditie. Angela kiest voor Daniel.

Sing off – Team Angela
Zelfde verhaal als bij Team Nick & Simon. Angela kiest voor Erwin, Laura, Niels, Rodney en Gino. Daniel, Fenneke en Lennie moeten herkansen. Angela kiest uiteindelijk voor Daniel. Ik heb al eerder geblogd over wat ik van deze sing off vond. Lees dat hier.

De stand van zaken na 3 battle afleveringen:

Definitief door naar de liveshows:
Nick & Simon – Emmanuel, Marloes, Charly, Chris, Jomy en Danjil.
Angela – Erwin, Laura, Niels, Rodney, Gino en Daniel.

Nog niet zeker van hun plek:
Marco – Christiana, Bart, Iris, Nora,
Roel – Christopher, Michelle, Paul, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *