Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / battles #1

Nadat de coaches 64(!) kandidaten hebben weten te verzamelen, zijn we eindelijk bij de Battles beland! Van deze 64 kandidaten gaan er maar 24 door naar de liveshows, dus 6 kandidaten per coach. Misschien heb ik niet goed opgelet, maar wat is het plan hier? Na de eerste battle rondes blijven 32 kandidaten over en dan moeten er nog eens 8 afvallen?

1. Christopher Max vs Joyce Bloemers – Sweet Child O’ Mine
Christopher moet het van Roel zonder gitaar doen en Joyce moet bewegen op het podium. Joyce lijkt zich een beetje geïntimideerd te voelen door Chris. Christopher vertelt dat hij met Slash heeft gewerkt en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Wij Nederlanders zijn een bescheiden volk en houden niet van opscheppende en overdrijvende Amerikanen. Dat is in ieder geval mijn conclusie na het filmje en het commentaar van de coaches na de battle. Ze zijn geen fan van zijn attitude. Ondanks dat kiest Roel toch voor voor Christopher, omdat hij toch zijn verwachtingen waar maakt. Hoewel ik de twee aan elkaar gewaagd vond, gaat mijn voorkeur ook uit naar Christopher. Ik wil wel zien wat deze rocker nog meer kan.

2. Stephanie Paulino vs Jody Berghuis – Hot N Cold
Volgens Simon komen de meiden qua klankkleur met elkaar overeen en daarom mogen zij tegen elkaar battlen. Ze zijn zelf al lang blij dat ze niet tegen Charly hoeven te battlen. Vervolgens kiezen de Volendammers een lastig nummer van Katy Perry voor ze uit. Angela zegt na de battle bijna geen verschil te horen tussen hun stemmen. Angela is doof aan het worden, want ik kon wel het verschil horen, net als vriendje. Roel vond dat Stephanie tijdens haar performance ook aan het tolken was. Simon vond Jody meer beheerst overkomen en daarom kiezen ze voor haar. Ik vond deze battle één van de slechtste van de avond, maar dat komt vooral door de keuze van het nummer. Ik kan me voorstellen dat de meiden, die geen up tempo nummer zongen tijdens hun audities, er niet zo blij mee waren. Jody is één van mijn favorieten en ik vond haar ook beter uit de battle komen dan Stephanie.

3. Michelle Flemming vs Anuschka Westmaas – Love is a Battlefield
Roel vindt ze strijdbare dames en daarom heeft hij een strijdlied gekozen. Anuschka moet haar zenuwen in bedwang leren houden van Roel, terwijl Michelle haar recente stemoperatie moet leren loslaten. Volgens de dokter kan ze alles weer met haar stem. De dames strijden vervolgens over de tekst. Anuschka denkt dat ze aan elkaar gewaagd zijn en Michelle voelt zich geïntimideerd. Toch is Anuschka erg nerveus. Michelle staat zelfverzekerd te performen en Anuschka oogt onzeker. Beide dames zingen goed. Qua zang is het een battle. De coaches vonden Michelle de sterkste performer en Roel kiest ook voor haar. Daar ben ik het mee eens. Michelle was het hele plaatje.

4. Christiana Bohorquez vs Frank Geisink – Love Song
De timide Christiana moet tegen zingende kerstboom Frank. Marco geeft niet aan waarom. De twee hebben moeite het nummer te verdelen en een toonsoort te kiezen. Christiana zingt met weinig power en is eigenlijk een beetje saai. Maar goed, dat was Dia Framptom ook in de Amerikaanse Voice en toen verbaasde ze iedereen met Heartless van Kanye West. Dus, wie weet? Frank heeft een mooie klank, maar zijn uitspraak is niet zo goed. Marco kiest voor Christiana. Ik had zelf eigenlijk geen voorkeur. Ik vind het wel sneu voor Frank dat hij al met een handicap begon. Een vrouwennummer zingen is niet makkelijk.


5. Niels Geusebroek vs Jenny van de Wateringen – Sex on Fire
Angela vindt ze aan elkaar gewaagd. Niels heeft het gevoel dat hij op een blind date is. Jenny blijkt een cd van Silkstone te hebben, de oude band van Niels. Tijdens de battle hebben ze chemie. Niels krijgt bonuspunten voor zijn bretels (van mij dan, niet van de coaches). Marco is voor Niels, maar Roel blijft neutraal. Angela kiest, ondanks dat ze dol op Jenny is geworden, uiteindelijk voor Niels. Niels is één van mijn favorieten, dus ik ben blij dat hij door is.

6. Dominique Eissing vs Bart Brandjes – When a Man Loves a Woman
Marco vindt dat ze beide powerstemmen hebben en daarom mogen ze tegen elkaar strijden. De twee hebben wat onenigheid over de toonhoogte waarin ze het nummer gaan zingen. Dominique wilt uit kunnen pakken. Bart ziet eruit als de broer van Dries Roelvink, maar heeft een heel mooie volle stem. Ondanks dat de coaches Dominique ook goed vinden, geven ze de voorkeur aan Bart. Marco dus ook. Daar ben ik het wel mee eens, ook strategisch gezien. Marco heeft veel zangeressen en de andere coaches hebben ook zangeressen in hun teams. Bart heeft een bijzondere stem en daar kan hij verder mee komen.

7. Lennie van Zandwijk vs Demi Matenahoru – Nobody’s Perfect
Lennie (18) en Demi (17) zijn de jongste kandidaten van Angela’s team. Samen zorgen ze voor de spannendste battle van de avond. De meiden zijn allebei erg goed! Lennie heeft de gunfactor en een mooie klank. Demi heeft power en zet een show neer. Angela weet niet wat ze moet doen. Marco vond ze beide onzeker beginnen, maar geeft de voorkeur aan Lennie. Simon ziet in Demi een completer plaatje. Angela kiest twijfelend voor Lennie. Ik ga ook voor Lennie, ondanks dat Demi ook goed was.

8. Charly Luske vs Tom Wesselink – For the First Time
Tom lijkt doomed, want Charly heeft de favorietenrol. Maar Charly heeft de lat voor zichzelf erg hoog gelegd en moet die rol zien waar te maken.  Tom pakt het nummer heel gemakkelijk op (Nick noemt het geloof ik 3x) en Charly twijfelt of hij wel beter kan zingen dan hem. De twee zeiken elkaar op een grappige manier af. Het is erg spannend wanneer Tom verrassend goed blijkt te zijn. Nick zegt dat Charly overeind blijft ondanks zijn favorietenrol. Hij is door. Tja, hoe goed Tom ook is, ik had niet verwacht dat ze Charly naar huis zouden sturen. Hij is populair dus goed voor de kijkcijfers.

De stand van zaken na de eerste battle aflevering:

Marco – Christiana Bohorquez, Bart Brandjes
Angela – Niels Geusebroek, Lennie van Zandwijk
Nick & Simon – Jody Berghuis, Charly Luske
Roel – Christopher Max, Michelle Flemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *