Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / audities #3

De derde auditie aflevering alweer. Om eerlijk te zijn begin ik me behoorlijk te irriteren aan de liedjes die voorbij komen. Mogen de kandidaten maar uit een bepaalde selectie liedjes kiezen of zijn ze gewoon unimaginative? Voor de derde keer horen we It’s a Man’s World (geweldig zongen, maar toch) en Faith, Valerie, I Alone, Modern World horen we voor de tweede keer. Ik zal erg blij zijn als we ook geen enkel Adele liedje meer horen dit seizoen.

Maar goed..

1. Jody Berghuis – I Was Made For Loving You
We beginnen de aflevering goed. Jody is 19 en loopt stage bij de kleuters. Ze maakt dat nummer van Kiss eigen en alle coaches draaien hun stoelen om. Marco geeft aan dat hij haar ook na de show wilt begeleiden en Roel vindt de antwoorden die ze geeft goed. Maar Jody kiest voor Team Nick & Simon.

2. Enlery Mayfield – Another Day
Enlery begon als 15-jarige als sessievocalist. Hij tourt met een reggaeartiest als achtergrondzanger en heeft nog iets van 538 gewonnen. Niemand drukt. Marco dacht niet dat hij The Voice of Holland gaat winnen. Nick vond zijn inzet niet lekker. Enlery gaat naar huis.

3. Danjil Tuhumena – Waiting on the World to Change
Danjil is 37 en werkt in een jeugdinrichting. Hij kan zijn werk achter zich laten. Hij is door zijn zus opgegeven die er vandaag niet bij kan zijn. Nick & Simon draaien vrij snel om, Roel en Marco veel later pas. Marco vindt dat hij er iets eigens van gemaakt heeft. Angela vindt dat ze haar vrienden ook wat moet gunnen en daardoor heeft ze niet gedrukt. Nick is onder de indruk van zijn gitaarspel. Danjil gaat voor Team Nick & Simon.

4. Jenny van de Wateringen – I Alone
Ze hoopt te bereiken dat ze heel veel voor publiek mag zingen, want muziek is alles voor haar. I Alone  komt weer voorbij. En net als bij Daan vorige week, versta ik er weer niets van. Maar goed, de coaches vinden het wel wat, want alle stoelen gaan om. Jenny kiest voor Team Angela.

5. Chahra-Z Msellek – Make You Feel My Love
Chahra-Z heeft een nummer 1 hit gehad in Marokko en vertelt dat we haar kunnen zien als de Marokkaanse Do. Marco drukt (en vrij snel vindt hij zelf) en Roel pas in de dying seconds. Hij ziet haar als een ruwe diamant. Ondanks dat Marco eerder gedrukt heeft, kiest ze voor Team Roel.

6. Luca Savazzi – Faith
Luca is Italiaans, heeft in een pizzaria gewerkt en vertelt dat hij het cliché waar moest maken. Hij maakt Faith leuk eigen, maar ik blijf het geen goed auditie nummer vinden. Marco drukt als enige en ziet een leuk projectje in Luca.

7. Natalie Edwardes – Stil in Mij
Natalie is 33 jaar oud en onder soap kijkers bekend van ONM. Ze vertelt dat ze is aangereden op haar bakfiets en daardoor heeft ze nu een blauw oog. Ze omschrijft zich als een upper en een downer en zo gaat haar auditie ook. Niemand drukt, maar Roel en Nick dragen haar van het podium.

8. Erwin Nyhoff – The River
Erwin is de grote verrassing van deze avond. Hij zit al jaren in de business en zelfs Ilse de Lange tweet over hem. Tijdens zijn auditie lijkt hij ook echt op een artiest, niet  iemand die een liedje zingt. Angela, Roel, Nick & Simon en Marco drukken snel achter elkaar. Hij kiest voor Team Angela, omdat zij wel snapt wie hij is ofzo.

9. Joyce Bloemers – Modern World
Joyce hoopt een eigen album op te nemen. Dat is haar grootste droom. Ze zingt Modern World en ik kan eigenlijk alleen maar denken, “Marieke deed het beter”. Niet dat het slecht is, want dat is het zeker niet. Marco, die Marieke in zijn team heeft, drukt als eerst. Pas later drukken alle andere coaches ook. Op het eind waren ze om vanwege haar eigen geluid. Joyce kiest voor Team Roel.

10.  Rodney Druivendal – Never Nooit Meer
Rodney werkt op de broodafdeling van een supermarkt, zo zien we in het filmpje. Hij zegt met gevoel te zingen en vertelt dat hij met zijn koor Koorslag heeft gewonnen. Niemand drukt. Marco vindt hem schoor klinken, maar Nick vond het wel mooi hees klinken, alleen zat het wel in de weg.

11. Jeevan Chopra – Still Haven’t Found What I’m Looking For.
Jeevan, 21, woont in het oosten in een gat en hij wilt daar graag weg. Hij heeft een diploma voor uitvoerend muzikant gehaald. Hij hoopt te bereiken dat iemand drukt. Mission accomplished, want Nick & Simon draaien om. In één keer vindt hij Nick & Simon helemaal te gek. Angela hoort veel talent, maar ook veel dingen die beter kunnen.

12. Paul Turner – Valerie
Paul komt uit Londen en kwam naar Nederland om We Will Rock You te doen. Hij brengt een nogal.. uhm.. hoe zal ik dit zeggen.. aparte.. ja, ik ga voor apart, een aparte versie van Valerie ten gehore. Roel draait nog om ook, gevolgd door Nick & Simon. Beetje jammer jongens. Sommige mensen zetten een goede auditie neer en dan wordt er niet omgedraaid, omdat ze hem of haar, hoewel het goed was, niet zien als kanshebber om The Voice of Holland te zijn. Nee, Paul hier wel dan? Misschien als hij serieus zingt dat het beter is. Maar goed, hij kiest voor Team Roel.

13. Bridget van Alphen – Don’t Know Why
“Wat Ben Saunders kan, kan ik ook!” Zo begint Bridget haar filmpje en als je zoiets durft te roepen, moet je het ook waar kunnen maken. Helaas. Bridget raakt haar tekst kwijt en pakt het ook niet goed op. Het is nogal awkward om naar te kijken. Ik hoop voor haar dat ze niet op Twitter zat toen haar auditie werd uitgezonden, want dan heeft ze een aantal nare berichten voorbij zien komen. Niemand drukt en Bridget gaat naar huis.

14. Sharon Doorson – It’s a Man’s World
Sharon is een oude bekende. Zij deed net als Nora mee aan Popstars the Rivals en kwam in Raffish terecht. Sharon heeft in de tussentijd hard gewerkt aan haar zangkwaliteiten. Haar auditie is geweldig en alle coaches draaien hun stoelen om. De total package is impressive volgens Marco. Angela vindt haar laarzen mooi. Sharon kiest voor Team Marco. Hopelijk zet hij Sharon en Nora niet tegenover elkaar in de battle.

De stand van zaken na 3 afleveringen.

Team Marco – Marieke Dollekamp, Ivanildo Kembel, Nora Dalal, Joyce Aarsman, Christiana Bohorquez, Iris Kroes, Luca Savazzi, Sharon Doorson
Team Angela – Milan Kim, Laura Estévez, Lennie van Zandwijk, Demi Matenahoru, Rodney Elzer, Jenny van de Wateringen, Erwin Nyhoff
Team Nick & Simon – Charly Luske, Sakina Dalal, Chris Hordijk, Daan Meijer, Jody Berghuis, Jeevan Chopra
Team Roel – Guy Barzily, Anuschka Westmaas, Christopher Max, Chahra-Z Msellek, Joyce Bloemers, Paul Turner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *