Recap: The Voice of Holland – seizoen 2 / audities #1

Seizoen 2 van The Voice of Holland ging vrijdag van start op RTL 4. Marco Borsato vervangt Jeroen van der Boom dit seizoen en past goed tussen de overgebleven coaches Roel van Velzen, Nick & Simon en Angela Groothuizen. Sterker nog, de mannen maken er een gezellige boel van. Ze springen uit hun stoel, dansen en maken grapjes. Er is geen gebrek aan zelfspot tijdens de eerste aflevering. Zo roepen de Volendammers  hun bekende kreet “of naar Nick en Simon!” en wanneer een kandidaat zegt dat ze wil groeien, roept Roel dat hij dat ook wil.

En dan nu de kandidaten:

1. Chaira Borderslee – A Song for You
Het is niet bepaald een geheim dat musicalster Chaira niet door de Blind Auditions heen kwam. Zij liet al voor de uitzending weten dat ze niet door was en moest €5000 aan boete betalen. Maar goed, Chaira vertelt in het praatje vooraf dat ze het nummer zingt voor de man van haar leven en dat ze afstand van hem heeft genomen om zich volledig voor The Voice te geven. Jaja. Met A Song for You maakt ze het zichzelf onnodig moeilijk en dat is duidelijk te merken. Op sommige momenten is het gewoon echt slecht. Er draaien geen stoelen om. Chaira mag naar huis.

2. Marieke Dollekamp – Modern World
Marieke is 21, zingt in een coverband en zit op het conservatorium. Met powervolle stem levert ze de eerste goede auditie van de avond. Marco draait als eerste om, gevolgd door Nick & Simon, Roel en tot slot Angela. Marieke kiest voor Team Marco.

3. Milan Kin – Come Undone
Milan komt uit Staphorst en wilt anderen uit Staphorst inspireren om ook te zingen. Hij begint zwakjes, later komen er mooie klanken. Hij moet nog veel leren. Gelukkig voor hem denkt Angela, die als enige drukt en ook echt helemaal op het eind pas, dat zij hem die dingen wel kan leren. Milan is dus op het nippertje door naar de volgende ronde.

4.  Charly Luske – It’s a Man’s World
De volgende kandidaat is (musical)acteur en presentator Charly Luske. Ik voel me oud, want ik herinner me Velvet nog. Toen TMF nog populair was en muziek uitzond, kwam die clip nog wel eens voorbij. Charly wilt nog steeds graag zingen en na het zien van Idols-winnares Raffaëla Paton in The Voice seizoen 1, dacht hij, dat ga ik ook doen. Goed, Charly zingt nog geen 2 seconden en alle stoelen gaan om. En terecht ook hoor! Zijn auditie is fantastisch. Na veel twijfelen kiest Charly voor Team Nick & Simon.

5. Noam Vazana – Sweet About Me
Noam is 28, heeft geen TV en speelt trombone. Tja, die trombone is leuk, maar verder had ik weinig met haar stem. De coaches twijfelen, maar uiteindelijk drukt niemand. Roel maakt een stom grapje over de aftocht blazen. Noam gaat naar huis.

6. Ivanildo Kembel – Seven Nation Army
Ivanildo zingt al jaren en denkt dat Nederland toe is aan een tropische verrassing. Hij maakt het waar, want hij heeft een erg lekker, easy going geluid. Marco drukt als eerst, gevolgd door Nick & Simon. Ivanildo kiest voor Team Marco.

7. Kim van Doremalen – Sweet Goodbyes
Kim is 19 jaar oud en onzeker over haar uiterlijk. Er zijn wat mooie stukjes, maar het geheel is zwak. Dat is niet haar grootste probleem volgens Angela. Nee, Angela vindt dat ze er 30+ uit ziet. Die opmerking was echt veels te hard. Dit is X-Factor niet, Angela. Doe even normaal.

8. Laura Estévez – Love is a losing Game
Is 29 jaar oud en vindt zichzelf erg geweldig (“dat komt omdat ik hartstikke leuk ben en goed”). Ze kent de muzikanten van Van Dik Hout uit de bar. En ze schrijft zelf nummers, obviously. *gag* Helaas kan ze wel zingen. Pas op het laatst wordt gedrukt, na haar uithaal. Angela, Nick & Simon en Roel draaien hun stoelen om. Laura kiest voor Team Angela.

9. Jos Severens – Because of You
Jos is scheikunde-, natuurkunde- en wiskundedocent en zingt in een Iron Maiden tribute band. Nu zingt hij dat Kelly Clarkson nummer waar ik al een hekel aan had. Zijn versie maakt mijn afkeer voor dat nummer er niet minder op. Niemand drukt op de knop en Jos mag weer naar huis.

10. Lennie van Zandwijk – Price Tag
Lennie is 17 jaar jong, gezellig en heeft de gunfactor mee. Ze zingt ook nog eens erg mooi. Nick & Simon drukken als eerste op de knop, gevolgd door Roel. Later drukken ook Angela en Marco. Roel probeert haar te overtuigen en zegt dat hij goed is met Lenny’s. Lennie zegt dat ze eens gek doet en kiest voor Angela.

11. Sakina Dalal – Hou Me Vast
Sakina is het jongere zusje van Nora en kijkt erg tegen haar op. Ze vertelt dat ze weinig zelfvertrouwen had, maar dat ze nu toch die stap wilt zetten. Sekina kiest voor een Nederlands nummer en dat klinkt eigenlijk verrassend mooi. Op het eind drukken Nick & Simon (eindelijk!) en Sakina gaat uit haar dak. Dat is erg leuk te zien. De coaches vinden dat ze teveel doet met haar stem, maar Nick denkt dat ze haar wel kunnen leren om af te remmen.

12. Nora Dalal – Afscheid
Nora deed een paar jaar geleden mee aan Popstars the Rivals en kwam zo in het meidengroepje Raffish terecht. Ik herinner me haar nog, want ik vond haar toen de beste zangeres. Na Raffish heeft ze 1,5 jaar in Amerika gewoond en de backing vocals gedaan voor Jennifer Lopez en Rihanna. Nora zingt Afscheid heel mooi en Marco drukt al vrij snel, maar wel als enige. Hij is erg blij met zijn nieuwe aanwinst. De coaches zijn verbaasd wanneer ze horen dat Nora de zus is van Sakina. Marco doet een dansje.

13. Guy Barzily – True Colors
Guy is 31 en is onlangs naar Nederland verhuisd vanuit Engeland om mee te doen aan The Voice. Hij is geboren in Israël en woont nu in Groningen. Tijdens zijn auditie speelt hij ook piano. De coaches zijn, net als heel kijkend Nederland, meteen onder de indruk. Marco, Angela, Nick & Simon en Roel draaien vlak na elkaar hun stoelen om. Marco, Nick en Roel blijven staan. Simon pinkt een traantje. Jeetje, wat was dat mooi zeg. Ik bestempel hem tot de nieuwe Javier Colon, de winnaar van de Amerikaans The Voice. Alle coaches willen Guy, maar hij kiest voor Team Roel.

En dat waren alle kandidaten van de eerste aflevering, met Charly en Guy als de twee grootste verrassingen van de avond. Ben benieuwd naar volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *