Nieuwe horrortrend: clowns?!

Na alle bovennatuurlijke horrorfilms van de afgelopen jaren vind ik het wel weer tijd voor een nieuwe horrortrend. Mijn voorkeur gaat uit voor de terugkeer van de slasher. Het is alweer 20 jaar geleden dat Scream de slasher nieuw leven in blies dus ik vind het wel tijd voor een comeback.

Helaas signaleer ik de laatste tijd een hele andere en erg verontrustende trend: clowns. Ik hou niet van clowns! Volgens mij heb ik trauma’s opgelopen toen ik op te jonge leeftijd It had gekeken. Hier de clown films die we de komende tijd kunnen verwachten:

31
Met: Malcolm McDowell, Sheri Moon Zombie, Lew Temple
Eerder deze week verscheen de trailer voor de nieuwe Rob Zombie horrorfilm 31 online. Vijf kermismedewerkers worden ontvoerd en gedwongen om een spelletje genaamd ’31’ te spelen. Ze moeten de komende 12 uur zien te overleven, maar een groep moordlustige clowns maakt dit niet makkelijk.

Clown
Met: Andy Powers, Laura Allen, Peter Stormare
Voor het verjaardagsfeestje van zijn zoontje verkleedt Kent (Andy Powers) zich als clown. Tot zijn grote schrik krijgt hij zijn clownspak inclusief neus niet meer af en verandert hij in een monster dat kleine kinderen eet. Clown begon als fake trailer voor een film die zogenaamd werd gemaakt door Eli Roth. Toen Roth dit zag nam hij contact op met regisseur Jon Watts en besloten ze om de film echt te maken. Bedankt, Eli?

It
Met: Bill Skarsgard, Jaeden Lieberher
Pennywise gaat hele nieuwe generaties traumatiseren, want er komt een remake van It. Djeezus, wie bedenkt dit soort dingen?! Bill Skarsgard, zoon van Stellan, gaat Pennywise spelen en casting is in volle gang om de Losers Club samen te stellen. Arme kinderen…

Welke nachtmerrie is erger: zelf in een clown veranderen of opgejaagd worden door moordlustige clowns?

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *