Nieuwe conventions 2016: Amsterdam Comic Con en Bats, Bones & Dice

Volgende maand vindt de 2e editie van Dutch Comic Con plaats! Conventions zijn dit jaar helemaal happening in Nederland, want we krijgen er twee nieuwe conventions bij: Amsterdam Comic Con en Bats, Bones & Dice.

Amsterdam Comic Con
Showmasters komt met een Nederlandse editie van hun populaire comic con evenementen. Op 27 en 28 augustus vindt Amsterdam Comic Con plaats in RAI Amsterdam. Showmasters heeft al een aantal gasten aangekondigd en wat opvalt is dat zij bekendere namen hebben kunnen boeken dan de organisatoren van Dutch Comic Con. Zo zijn o.a. Sean Astin (hobbit Sam van Lord of the Rings), James Marsters (Spike van Buffy) en horror icoon Robert Englund (Freddy Krueger van de Elm Street films) te gast. Lees het volledige persbericht hieronder:

Amsterdam krijgt haar eigen Comic Con

SHOWMASTERS lanceert hun populaire evenementen in Europa beginnend met Amsterdam Comic Con in augustus 2016

Amsterdam – Showmasters Ltd / Global Comic Con Ltd gaat op 27 en 28 augustus in RAI Amsterdam de eerste Amsterdam Comic Con organiseren. Amsterdam geeft daarmee het startschot van een aantal groeiende en steeds populairder wordende evenementen die het bedrijf op het vasteland van Europa gaat opzetten. Het tweedaagse evenement zal gastheer zijn van verschillende Hollywoodsterren uit bekende films en tv-series zoals Lord of the Rings (Sean Astin, Hobbit Samwise), Buffy (James Masters, Spike) en de populaire Game of Thrones. Maar ook horrorlegende Robert Englund (Freddy Krueger uit Nightmare on Elm Street) zal erbij zijn. Dit zijn slechts enkele van de 40 Hollywood gasten die op het eerste evenement in de RAI aanwezig zullen zijn. Amsterdam Comic Con gaat de beste aspecten van de bekende Comic Cons nemen en deze aan alle Nederlandse en internationale fans brengen.

Om hun evenementen naar een volgende niveau te kunnen brengen heeft organisator SHOWMASTERS Global Comic Con Ltd opgezet. Het nieuwe bedrijf gaat zich bezighouden met organisatie van evenementen en activiteiten op het vasteland van Europa. Global Comic Con Ltd is van plan om 10 nieuwe Comic Cons naar Europa te brengen in de komende jaren.

Jason Joiner directeur van Global Comic Con Ltd zegt hierover: “Het is de afgelopen jaren een grote ambitie van de onderneming geweest om nieuwe evenementen in de belangrijkste Europese steden te ontwikkelen.”

Global Comic Con Ltd heeft grote plannen voor hun eerste evenement in Amsterdam: het team met veel ervaring, know how en de juiste wereldwijde entertainment- en mediacontacten wil bekende internationale film/comicbook gasten en de Nederlandse fans samen brengen om een evenement te organiseren dat niet snel vergeten zal worden. In Amsterdam kunnen bezoekers een geweldige lijst aan bekende Hollywood gasten verwachten, op de foto gaan met deze sterren, hun handtekeningen verkrijgen, aan cosplay wedstrijden deelnemen en verschillende tentoonstellingen bekijken. In een gaming area nieuwe en retro games spelen, in de comic zone alles wat met comics en strips te maken heeft vinden, lezingen en panels met gasten uit de film-, tv- en comic/stripwereld bijwonen alsmede uiteenlopend merchandise en memorabilia kopen van tientallen handelaren en exposanten die aanwezig zullen zijn. Dit alles zal de Amsterdam Comic Con tot een geweldige ervaring voor fans van zowel comics als films maken of het nu Star Wars, Spiderman of The Walking Dead fans zijn.

Global Comic Con/SHOWMASTERS gaat in de komende weken / maanden meer Europese locaties voor nieuwe Comic Cons bekend te maken en daarmee de reeds indrukwekkende lijst van events in meer dan 10 grote steden in Groot-Brittannië, waar het bedrijf jaarlijks al meer dan 20 Comic Con-achtige events organiseert verder uitbreiden. Tot de SHOWMASTERS portfolio behoren ook speciale evenementen zoals de officiële Sherlock (Holmes) Conventie – Sherlocked en de officiële Star Trek Convention – Destination Star Trek Europe die dit jaar de 50ste verjaardag van de populaire Star Trek franchise gaat meevieren.

SHOWMASTERS was vorig jaar de enige eventorganisator die het gelukt was om de hoofdrolspelers van de bekroonde Back to the Future filmreeks te verenigen tijdens het 30-jarig jubileum van de filmreeks. Michael J. Fox (Marty McFly), Christopher Lloyd (Doctor Emmett Brown) en Lea Thompson (Lorraine Baines) verschenen 3 dagen lang op de London Film & Comic Con waar meer als 100.000 bezoekers aanwezig waren. Andere Hollywood grootheden die het evenement bezocht hebben waren onder anderen Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek), Sigourney Weaver (Alien filmreeks, Avatar, Ghostbusters) en Bill Paxton (Titanic, Apollo 13, Aliens).

2016 belooft een geweldig jaar voor SHOWMASTERS te gaan worden. Met de versterking van Global Comic Con Ltd gaat het bedrijf spannende, nieuwe, evenementen in heel Europaopzetten, te beginnen met de Amsterdam Comic Con, waar de organisator aan de fans in Nederland en de rest van Europa wil laten zien wat het betekent om op een echte internationale Comic Con aanwezig te zijn.

Meer informatie over SHOWMASTERS en haar evenementen is te vinden op: www.amsterdamcomiccon.com

Bats, Bones & Dice
Easyfairs, de event organisatie van onder andere Dutch Comic Con, komt op 29 en 30 oktober met een horror & halloween convention genaamd Bats, Bones & Dice in de Jaarbeurs in Utrecht. Er is nog niet veel bekend over het programma. Het onderstaande bericht komt van de Facebook pagina van Bats, Bones & Dice:

Dat Halloween al lang niet meer alleen in Amerika gevierd wordt, bewijst de komst van Nederlands eerste Horror & Halloween convention: Bats, Bones & Dice.

Op 29 en 30 Oktober 2016 kunnen horror- en halloweenliefhebbers genieten van de allereerste Nederlandse convention op dit gebied, Bats, Bones & Dice.

Easyfairs, de eventorganisatie van oa. Dutch Comic Con, tovert tijdens het evenement de Jaarbeurshallen in Utrecht om tot Dracula’s kasteel gecombineerd met een enorme freakshow. Bats, Bones & Dice zoekt hiermee de scherpe rand van het pop-culture spectrum op. Met horror gerelateerde partners, films, cosplay wedstrijd en natuurlijk gasten. Daarnaast zal er een flinke dosis Rock and Roll over het geheel worden gegoten om het feest compleet te maken.

Ook wordt hier de aftrap voor Halloween gegeven waar liefhebbers alvast in de stemming kunnen komen. Geheel in stijl kunnen zij twee dagen lang genieten van het grootste themaevenement van Nederland.
Easyfairs is vorig jaar begonnen met het uitbreiden van de pop-culture evenementen in Nederland en België. Zij organiseren Dutch Comic Con, Facts en Antwerp convention en komen dit jaar nog met een aantal nieuwe concepten, zoals Bats, Bones & Dice. “Wij willen met deze evenementen de gasten laten genieten van alles waar zij van houden. Beleving is hierbij het belangrijkst. Wanneer zij de vloer bij ons oplopen, worden zij meegenomen in een wereld die zij anders alleen op TV zien. Zij zijn even hun idolen, sterren en superhelden. Bats, Bones & Dice spreekt een doelgroep aan die uitgedaagd wil worden en al veel gezien heeft. Met dit evenement willen wij deze doelgroep laten ervaren dat zij nog lang niet alles hebben gezien en het altijd gekker, toffer en grootser kan,” aldus Cornelien Baijens van Easyfairs.

Ik heb mijn kaartje voor Dutch Comic Con al, maar ben ook zeker van plan om naar Amsterdam Comic Con en Bats, Bones & Dice te gaan! Ik wil in ieder geval een handtekening van Robert Englund scoren en hoop dat ze nog meer toffe horror gasten gaan aankondigen.

Heb jij ook zin in Amsterdam Comic Con en/of Bats, Bones & Dice?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *