Netflix aanrader: Josie and the Pussycats (2001)

Josie and the Pussycats staat nu op Netflix! Deze komedie vind ik zwaar underrated dus ik was blij toen ik vorige maand zag dat de film op A.V. Clubs lijstje stond van de 50 beste komedies sinds 2000. En nu kunnen dus ook Netflix kijkers genieten van deze muzikale en kleurrijke film.

josieandthepussycatsWaar gaat Josie and the Pussycats over?
Josie and the Pussycats is losjes gebaseerd op de gelijknamige Archie Comics en Hanna-Barbera tekenfilm. Josie (Rachael Leigh Cook), Melody (Tara Reid) en Valerie (Rosario Dawson) vormen de onsuccesvolle meidenband The Pussycats. Wanneer Wyatt Frame (Alan Cumming) van MegaRecords de meiden uit het niets een platencontract aanbiedt, wordt de band omgetoverd tot Josie and the Pussycats en met groot succes! Maar wanneer ze erachter komen dat er subliminale boodschappen in hun muziek wordt verwerkt, komen de meiden in gevaar.

Waarom een aanrader?
Ja, Josie and the Pussycats oogt als een over the top en oppervlakkige komedie, maar de film is stiekem een gevatte satire over de muziekwereld. De film neemt op de hak hoe de nieuwste pop sensaties gefabriceerd worden en laat zien hoe via subliminale boodschappen muziek wordt gebruikt om producten aan tieners te verkopen. Om de film nog een extra knipoog te geven, zit Josie and the Pussycats vol met product placement. Er gaat bijna geen scΓ¨ne voorbij zonder dat je bekende merken als McDonald’s, Starbucks, Evian en Puma voorbij ziet komen.

Rachael Cook, Tara Reid en Rosario Dawson stralen veel plezier uit net als Alan Cumming. De muziek is aanstekelijk en Seth Green, Breckin Meyer en Donald Faison als leden van boyband Du Jour maken de film ook zeker de moeite waard.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *