Bedankt, Alan Rickman!

Alan Rickman is een acteur waar ik stiekem altijd wel een zwak voor heb gehad. Misschien kwam het door zijn fijne, herkenbare stem. Eén van de eerste film waarin ik hem heb gezien was Robin Hood: Prince of Thieves, waarin hij de Sheriff of Nottingham speelde, maar toen was ik nog niet zo bewust van zijn bestaan. Dat kwam een paar jaar later pas, met zijn rol als engel in de Kevin Smith komedie Dogma. Ook vond ik hem grappig in Galaxy Quest. Helaas was hij wat minder sympathiek in Love Actually, maar hij speelde wel een goede rol in de populaire romcom.

Voor veel film fans is Rickman natuurlijk bekend als Hans Gruber van Die Hard en als Severus Snape uit de Harry Potter films en zo zal hij ook door veel mensen herinnerd worden. Toch zal ik bij zijn naam altijd eerst denken aan zijn stem.

Hier één van mijn favoriete scènes uit Dogma:

Alan Rickman is op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Bedankt, Alan, voor je mooie werk en rust zacht!

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *